dissabte, 19 de febrer del 2011

La responsabilitat del periodisme

Molts critiquen la posició del periodista davant la dels opinadors lliures a la xarxa, ara tots són periodistes i poden influir en l’opinió pública, però això és creïble?


Tothom contrasta aquesta informació?
Tots els bloggers tenen la mateixa informació qualitativa que un periodista professional? Em temo que no. La professió de periodista va més enllà de la pura especulació.

En el cas que ens ocupa en aquest moment, no podem fer-hi broma: la solvència de tot un president de govern. I aquí, la veracitat de la informació és fonamental. La xarxa va plena d'opinions dels internautes, dels polítics, dels ciutadans, però la informació de qualitat va més enllà del que puguin dir en el safareig d’internet.

El paper del periodista és la clau en un cas com el dels documents desclassificats del president Bosch. Fins ara tots han opinat, però només a partir de la publicació documentada que obra en el nostre poder, és quan crearem la veritable informació. La xarxa és oberta i pública, i la informació és per tothom, però alguns temes encara són responsabilitat professional del periodisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada