diumenge, 20 de març del 2011

Ciutadans davant la informació

Quan els ciutadans es vegin davant de les informacions que mostrarem, quina serà la seva reacció?

M’ho he preguntat moltes vegades, desprès de llegir i rellegir tota aquesta documentació exclusiva de que disposem. En general, la pregunta té rellevància.
Com han d’actuar els ciutadans? Si el seu màxim responsable polític, qui vetlla perquè la nostra societat funcioni, qui té l’encàrrec de ser el primer en demanar explicacions a qui no acompleixi amb les seves obligacions, és el primer en no complir-les. Aquesta és una situació terrible perquè no només està en entredit el que pugui fer el President Bosch, també ho està la pròpia organització política, els partits que la sustenten, la democràcia i el funcionament de tot un país.


Caldran eleccions anticipades?
Alguns ja s’estan postulant com a recanvi de qui sembla en el final d’una brillant carrera política, però no serà massa aviat?


La paraula sempre l’ha de tenir el ciutadà, i per això nosaltres, els periodistes, acomplim amb una doble obligació: informar i contrastar les fonts perquè aquells qui han de ser informats, i desprès prendre decisions, ho facin amb tota la millor i més qualificades dades, comptant amb el màxim de punts de vista possible.

El nostre país en depèn justament d’aquest factor, i aquell qui primer està obligat a acomplir-ho, avui no sembla en disposició de respondre. Els ciutadans estem esperant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada