dimarts, 8 de març del 2011

A "la Butaca"

Mentre estic preparant l’entrevista que ens ha concedit el President Bosch dins el programa “La Butaca”, repasso tot els documents que tenim i l’esgarrifança davant el que pot arribar a succeir és cada vegada més gran. Les preguntes s’apleguen a la pantalla de l’ordinador i les meves mans al teclat es mouen amb celeritat:


Quin coneixement tenia vostè del que està passant?
Com ha arribat un president com vostè a aquesta situació?
La política està en suspensió de pagaments morals?


Els ciutadans necessiten tenir certeses sobre tots aquells que decideixen per ells i sobre la feina que fan; el moment requereix de fermesa i convicció per part dels qui tenen la més alta responsabilitat política del país. Han de demostrar que es creuen en el rendiment de comptes, en que la política és per a beneficiar a la societat i no només a una part d’ella. Que les posicions són difícils de mantenir en situacions de crisi econòmica, de malestar social, és cert, però més cert encara és que en aquestes circumstàncies, l’honorabilitat i el respecte pel votant han de ser encara més grans.

Com arriba un alt responsable polític a un càrrec com el de President del Govern? Es queden pel camí totes les prevencions, totes les normes, tot el rigor? Hem d’assumir els ciutadans que una part de les clavegueres de l’estat són necessàries? Aquest és un discurs barroer que no porta enlloc. La moral sempre ha de prevaldre davant la pèrdua de valors referents, i el President Bosch és el paradigma del que estem veient. Un perfil professional indiscutible, una trajectòria brillant per anar a raure en la més fosca de les situacions? No és de rebut. Esperem les seves respostes President, a “la Butaca”, davant dels ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada